2013. június 14., péntek

"Nem lehetünk együtt-most még" avagy a talonban tartás

 Aki lemaradt az ide tartozó Így jártam anyátokkal részről,  ITT megnézhetitek, érdemes :)

Nem olyan régen megismerkedtem egy nagyon kedves lánnyal, akit- mint pár órányi beszélgetés után kiderült- talonban tart a volt barátja, miközben ő valami hasonlóban van egy másik fiúval- pont,mint a sorozatban.
"Kicsit" off-topic bejegyzés lesz ez, de már nagyon érett a dolog a részemről, hátha néhányan magukra ismernek, és a probléma felismerése az első lépés a megoldás felé.

 Ha a környezetemre tekintek, úgy tűnik, rendívül elterjedt "eljárás" ez- tetszel valakinek, akivel te is szimpatizálsz, de esetleg van barátod/barátnőd, vagy valaki "jobb" után ácsingózol- ugyanakkor nem akarod elveszíteni a hódolódat, és igyekszel azzal nyugtatni magadat,hogy csak barátok vagytok, miközben tudod, hogy ő ennél többet érez.
Lassan már úgy érzem, mintha senki nem azzal lenne, akivel akar/kéne lennie, helyette bonyolítják az életüket, vagy vergődnek a társfüggőségben, rosszabb mint bármelyik szappanopera, amit kislányként a nagymamámmal néztem.




Olyan szituációról beszélünk, ami szinte mindenkinek ismerős- gyakran mindkét oldalról, azt hiszem, ,mi lányok profibbak vagyunk ebben a "műfajban", mint a srácok- ártatlan naiv jótét lélekként van hogy csak később esik le, mit is művelünk, amikor már nyakig benne vagyunk az hamis remények táplálásában.

Honnan ismerheted fel, hogy talonban tartanak?
Az illető fiúnak vagy van egy kapcsolata (amiről azt állítja, hogy hamarosan véget vet neki, mert már nem szerelmes a barátnőjébe, és csak az alkalmat keresi, mikor mondja meg neki,stb.), vagy egyszerűen csak haverként viselkedik veled, ugyanakkor gyakran tesz félreérthető gesztusokat feléd, és néha úgy viselkedik,mintha egy pár lennétek, de sosem léptek a "következő szintre". Csak akkor találkoztok, amikor neki megfelel, ha te ajánlasz időpontot, vagy kitalál valamilyen kifogást, vagy csak simán lemondja. Te viszont ugrassz, amikor is csak megjegyzi, hogy találkozni akar veled. Félig-meddig már meg is győzted magad arról, hogy ez egy kapcsolat, de azért jönnek a pofonok- nyilvános helyen a "barátjaként" mutat be, esetleg összejön egy másik lánnyal, avagy nem hagyja el a barátnőjét mégsem, DE még mindig keresi a társaságodat mert "őszintén fontos vagy nekem, nem akarlak elveszíteni". Amikor ilyeneket mond, akkor megint jön a reménykedés- legtöbbször teljesen feleslegesen.


Ez egyfajta játszma, ő úgy viselkedik, hogy reményt keltsen benned, de sosem teszi fel a pontot az i-re, te pedig úgy teszel, mintha ez rendben volna, pedig dehogy. Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki megérdemel egy teljes jogú párkapcsolatot, és ha te annyira értékeled magad, hogy "jó ez nekem, mert hát így is vele lehetek", akkor ne csodálkozz azon, ha ő is ennyire értékel téged.

Nehéz szeretni valakit, aki nem tiszteli saját magát, aki képtelen kiállni azért, amit akar, és ha nem kapja meg, nem képes emelt fővel távozni- ha valakinek mindig ilyen "kapcsolatai" vannak, ott súlyos önértékelési gondok húzódnak a háttérben. Egyszer-egyszer viszont mindenki belefuthat, az egyetlen amit tehetsz, hogy megtöröd a játékszabályokat- ha az egyik fél máshogy viselkedik ugyanabban a szituációban, az új forgatókönyvet eredményez- rájöhet,hogy igazán fontos vagy neki,
de arra is, ha nem.

Állítsd fel a saját szabályaidat- mondd le te is a megbeszélt találkozót, és javasolj másik időpontot, vagy utasítsd vissza, amikor úgy akar tenni, mintha a barátnője lennél, miközben az igazi partnere isten tudja hol van éppen, ne menj bele a dolgaiba, ne gyengülj el ezektől a "fontos vagy nekem" szövegektől,és nézd meg, mi fog történni- ha tényleg kellesz, akkor ő fog futni utánad, ha nem, akkor pedig láthatod, addig voltál érdekes, amíg minden körülötte és az ő vágyai körül forgott.
Szomorú ez? Hát persze, de gondolj arra, hogy MEGÉRDEMELSZ valakit, aki szintén értékel téged.


Mit tegyél, ha te csinálod ezt valakivel?

Először tedd fel magadnak a kérdést: MIÉRT?
Nem vagy elégedett a párkapcsolatoddal? Úgy érzed a párod nem fordít rád elég figyelmet? Esetleg kétségeid vannak afelől, hogy jó párost alkotnátok ezzel a fiúval? Aggaszt a múltja, túl nagy nőcsábász volt?
Bármi is az, kommunikáld le felé. Ha párkapcsolatban élsz, és mellette van más is a képben, nem vet jó fényt kettőtökre nézve. Ha hiányzik a csodálat, de nem vagy képes beszélni erről a barátoddal, hanem máshol keresed , akkor ott gondok vannak- és szegény másik srác meg szenved valami miatt, amiről aztán a legkevésbé  ő tehet. Ilyenkor a kapcsolatodon kell elgondolkodni- vagy próbáljátok megoldani, és engedd el azt a szegény harmadikat, vagy szakíts, és adj neki lehetőséget- de nem szép dolog ilyen sokat játszadozni egy ember érzéseivel.

Ha nincs kapcsolatod, mégis ebben a helyzetben vagy,  akkor ott a kiszemelttel lehet a baj- valami miatt úgy érzed, nem működne, esetleg van benne valami, ami nem tetszik, de amúgy meg szimpatikus, vagy csak jó érzés, hogy van melletted valaki, de egyébként nem vonzódsz hozzá- bármi is az oka, legyél vele őszinte, mondd el neki a fenntartásaidat- még az is lehet, hogy ez közelebb hoz titeket egymáshoz- vannak gondok, amiken túl lehet tenni magunkat, vagy meg lehet oldani valamiféleképpen. Ha nem-neki is jár egy olyan lány, aki értékeli őt 100%-ig, ne vedd el tőle a lehetőséget.


Ha bármi kérdés, személyes tapasztalat lenne ezzel kapcsolatban, nyugodtan írjatok nekem a chrysaora007@gmail.com címre, ebben a kérdésben profi vagyok, ha tudok, segítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése